Търсене на имоти

В Китай забраниха на държавните строителни предприемачи да възхваляват имотния пазар

На 17 април, понеделник, се състоя неофициална среща на общинската власт в столицата Пекин с представители на държавните строителни предприемачи. В рамките на тази среща властите поискаха от строителите да спрат да възхваляват имотния пазар, както и да говорят в превъзходна степен по въпроса "оперативна и пазарна дейности" с недвижими имоти в Китай, предава Reuters, позовавайки се на китайските медии.
 
На практика молбата на властите към строителите може да бъде интерпретирана като забрана за рекламиране на предимствата, тъй като в рамките на подобни рекламни кампании активно се акцентира върху преимуществата на инвестициите - Chinese Real Estate Business (CREB) смята, че именно това е основният фактор, стимулирал цените през 2016 година. Според обнародваните данни, фирмите могат да променят своята "политика на агресивното предлагане" след състоялата се среща.
 
Източници съобщават, че през първите пет месеца от 2016 година китайските държавни строителни предприемачи са предлагали почти половината от най-скъпите парцели в Китай.
 
Припомняме, че имотният пазар в Китай изпитва истински бум, повечето анализатори прогнозират образуването на „балон“. Въпреки, че китайските власти активно предприемат мерки за сдържане на пазара чрез налагане на ограничения и увеличаване на данъците, през 2017 година имотният пазар продължава да бележи динамика. 

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини