Търсене на имоти

Дубай строи най-високият хотел в света

Хотелът в Дубай JW Marriott Marquis ще приеме званието „най-висок хотел в света”, след като бъде въведен в експлоатация през 2012г.

Дубай строи най-високият хотел в светаПрез октомври 2012 г. в Дубай ще отвори врати хотелски комплекс JW Marriott Marquis с височина от 355 метра. След въвеждане в експлоатация, хотелът-небостъргач ще отнеме званието „най-висок хотел в света” от 72-етажният Rose Rotana Reyhaan, на който принадлежи то.
Хотелът е разположен в емирство Дубай край магистралата Shaikh Zayed Road в близост до парка Safa Park.

82-етаженият хотел принадлежи на компанията Emirates Group. Той ще се състои от 1608 стаи. Разходите по проекта на хотелския комплекс са около $ 490 милиона. Откриването на хотела ще се проведе в два етапа: първо, ще бъдат пуснати в експлоатация 807 стаи и няколко ресторанта, а другите 800 стаи, спа-салон и здравен център ще бъдат открити през 2013 г..

JW Marriott Marquis предлагат на гостите девет ресторанта, две тържествени зали, 5 зони за отдих и 24 помещения с различни размери за провеждане на преговори и делови срещи с площ от 5000 кв.м. Дубайският JW Marriott Marquis е насочен към заможните хора и бизнесмените. JW Marriott Marquis ще бъде място за изложби, конференции, конгреси и срещи. В момента в този сегмент на туристическия пазар няма хотелски комплекс, в който може да се настанят големи групи от делови гости, дошли за бизнес събития.

„Нашият хотел ще запълни нишата в хотелския бизнес. JW Marriott Marquis ще предложи на големи групи от 1000 души да се срещнат, да обядват, да пренощуват и всичко това под един покрив. По този начин ще се укрепи още повече имиджа на Дубай, като световна столица за конгреси и изложби.” – коментира Рупрехт Квейч, генерален директор на хотела.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини