Търсене на имоти

Нов и модерен „мини“ квартал ще изникне в Бургас до три години

Става дума за новия комплекс „Сентръл парк“ /Central park/, чиято първа копка беше направена в присъствието на инвеститорите от „Сентръл парк“ ЕООД и представители на общинската администрация в Бургас. Планът предвижда на площ от 35 декара да бъдат разположени жилищни и бизнес сгради, паркинги, търговски обекти, центрове за спорт и релакс, ботаническа и дзен градини със специфична растителност. Строителството на мега проекта трябва да приключи до три години.

 
 

Параметри и визия на „Сентръл парк“

Новият „мини“ квартал на Бургас ще се гради в комплекс „Славейков“, в близост до Спортната зала в града, която също е на етап „строителство“. По план, в рамките на 150 хил.кв.м трябва да бъдат изградени три сгради за живеене с общо 690 апартамента и три бизнес сгради с капацитет до 5 хил. работни места. 50 хил.кв.м от общата площ са отредени за подземен паркинг за 1555 автомобила, част от които ще са достъпни и за граждани, освен за работещите и живеещите в комплекса. Цели 7 хил.кв.м от мащабния проект ще бъдат залесени с различни растителни видове.Освен модерен като визия, комплексът ще бъде и енергийно ефективен. На територия от няколко хиляди квадратни метра ще бъдат инсталирани соларни панели, енергията от които ще бъде използвана за захранване на общите части във всички сгради. Там, както и по алеите, ще бъдат монтирани енергоспестяващи лампи. Слънчевата енергия ще се използва и за цялостна поддръжка на градините – отопление, напояване и осветяване. Специална пречиствателна система за дъждовната вода ще позволява използването й за битови нужди.

Очна клиника “Св. Николай Чудотворец”

През пролетта на 2017г. Бургас се сдоби с чисто нова очна болница, построяването на която беше реализирано за изключително кратко време – само четири месеца. Тя е плод на „БМ“ ООД, част от „Триа Инвест“, и е един от елементите в цялостната концепция на комплекс „Сентръл парк“.При реализирането на „Св.Николай Чудотворец“ са спазени всички нормативни изисквания и е отдадено особено внимание на удобството на пациентите, включително на тези с проблеми при придвижване. Сградата е планирана така, че да обхваща целия път от предварителните прегледи, постъпването в болницата и извършването на съответното лечение, до периода на възстановяване и наблюдение. Клиниката има седем етажа – шест надземни и един подземен. В тях са обособени специализирани операционни зали, диагностични кабинети и медицински център с легла за кратък престой до два дни.

Както останалата част от проекта „Сентръл парк“, очната клиника също е енергийно ефективна – стъклата са нискоемисийни, фасадата е с 10-сантиметрова топлинна изолация, за вентилацията са използвани рекуператори, инсталирани са фотоволтаици и слънчеви колектори. 

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини