Търсене на имоти

Пиер Карден строи стъклен дворец във Венеция

Планират строителството на стъклен дворец за 3 млрд. евро на площада Сан Марко във Венеция.

Пиер Карден строи стъклен дворец във ВенецияНяколко дни след като модния дизайнер Пиер Карден влезе в новините със своята извънземна къща в Кан във форма на космически кораб, днес той има нова архитектурна идея наречена Palais Lumière.

Проектът Palais Lumière във Венеция е стъклен дворец, състоящ се от три кули с различна височина и форма. Всички те ще бъдат съединени помежду си със шест платформи. Очаква се кулата да включва в себе си 60 етажа.

Предвижда се в Palais Lumière да бъдат поместени луксозни апартаменти с панорамни гледки, офиси, магазини, ресторанти, кино салони и концертна зала.

Стойността на проекта възлиза на 3 млрд. евро.

Един от главните проблеми е височината на двореца, тъй като се предполага, че неговите 245 метра ще променят визията на площада Сан Марко, където ще бъде изграден. Сан Марко е един от водещите туристически символа на Венеция и много хора не са съгласни с тази постройка, която би могла да промени изцяло визията на града. Местното население протестира срещу стъкления дворец. Местните жители не смятат, че на Венеция й е нужен нов символ. Ръководителят на проекта и племенник на Пиер Карден Родриго Базиликати припомня, че „Айфеловата кула също първоначално на никой не се е харесвала, а днес е най-известният символ на Париж”.

Един от плюсовете на проекта е, че той ще отвори нови 7000 работни места.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини