Търсене на имоти

Системата Gold Card ще промени пазара на недвижими имоти в Дубай

Около 6 800 души са получили разрешение за постоянно пребиваване и "Златна карта" в първия кръг от подаване на заявленията по новия закон, който е описан като "промяна на играта" за пазара на недвижими имоти в Обединените арабски емирства /ОАЕ/. Обявената от вицепрезидента, министър-председател и владетел на Дубай, шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, системата Gold Card позволява постоянно пребиваване на „изключителни“ професионалисти. Според „Property Finder“, новите постоянно пребиваващи лица колективно са обещали инвестиции на стойност около 100 милиарда дирхама.

ОАЕ вече предлага дългосрочни визи, валидни за пет до десет години, на инвеститори, предприемачи, специализирани таланти и изследователи, без да е необходимо да имат местен спонсор. Нужна е обаче минимална инвестиция от 5 млн. дирхама за петгодишно пребиваване и 10 млн. дирхама – за десетгодишно. Петгодишната виза за пенсионери на 55 или повече години е достъпна за чужденци, които инвестират минимум 2 млн. дирхама.

Според данни от обобщени доклади за пазара на недвижими имоти в Дубай, цената на вилите/къщите в емирството остава относително стабилна при средно 1,8 млн. дирхама, докато апартаментите се търгуват за средно 1,2 млн. дирхама. През първите три месеца на 2019г. главните инвестиционни зони в Абу Даби са станали свидетели на среден спад на цените от 9,6% за апартаменти и 10% за вили/къщи. Наемният пазар пък се очаква да бъде повлиян от новите офиси, които се очаква да бъдат завършени и пуснати в експлоатация през тази година.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини