Търсене на имоти

5.7% е делът на големите жилища в Москва

5.7% е делът на големите жилища в МоскваРуснаците винаги са били мега. В този смисъл, малко изненадващо идва статистиката, направена от столични брокери на недвижими имоти, че едва 5.7% от предлаганите в момента в Москва апартаменти са с пет и повече стаи. 

Търсенето на такъв тип мащабни имоти е доста специфичен сегмент, но и предлагането в този световен мегаполис, оказва се, не е голямо. При това, колкото повече са търсените стаи, толкова по-малък е изборът на имоти. 66.2% от всички многостайни апартаменти в Москва са с пет стаи, 14.4% с шест стаи, 8.7% са жилищата със седем стаи, 6.8% - са осемстайните и едва около 4% се падат на останалите девет-, десет- и повече стайни апартаменти.

Цените им може да се различават и до 70 пъти, в зависимост от разположение, големина и качество. Най-евтиното многостайно жилище в Москва е 298 380 евро, а най-скъпото достига 21 млн. евро. Квадратурата на последното е 684 кв.м. и в нея са оформени десет стаи.

Минималната площ на жилищата в Москва е 83 кв.м, а максималната регистрирана - 1 406 кв.м. Продажната й цена в момента е около 17 млн. евро.

Основната част от многостайните апартаменти в столицата са в централната част 59%, следвана от Западния район, където са 19.1% от офертите. В Югозападните и Северозападни квартали са разположени, съответно 7.6% и 6.7% от големите жилищни имоти. В Източната, Северна и Южна част на столицата са общо около 5% от предложенията.

Големи апартаменти в Москва могат да бъдат намерени във всички класове сгради – къщи старо строителство, многофамилни жилищни сгради, където обикновено се прави реконструкция и се обединяват няколко апартамента, както и висок клас многостайни жилища в сгради ново строителство. Според вида на строителството 58.6% са монолитните, 7.8% - панелните, а наличните многостайни апартаменти в стари тухлени къщи са 35.4%.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини