Търсене на имоти

България се включи в Международната бартерна седмица – настаняване срещу полезни умения

Повече от 600 B&B /Bed and Breakfаst/ места за настаняване, хотели и фирми за самообслужване в целия свят са се регистрирали да участват във втората международна бартерна седмица /International barter week/. Инициативата ще продължи от 18.11.2019г. до 24.11.2019г. и приканва собствениците на места за настаняване да предлагат безплатен престой на гостите в замяна на техни полезни умения или предмети. Домакините регистрират своите „желания“, които варират от дърводелски и декориращи умения до ноу-хау в социалните медии или уебсайтове и канят потенциални гости да направят оферта. Имотите варират от провинциални еко къщи в България до хотел-спа център в Шри Ланка.

Както казахме, не само умения са нужни, за да се възползвате от безплатно ваканционно настаняване. Можете да кандидатствате и чрез вещи, които не са ви нужни, но биха били полезни за някой друг. B&B хотел в Торино например, има нужда от детски книжки; хостел в Москва иска настолни игри, а къща „Гер“ в Монголия търси компютър, макар и втора употреба. Сред по-неясните заявки са "винтидж глобуси", искани от B&B хотел в Ливорно и музиканти или акробати да се присъединят към общност, създаваща вегетариански къмпинг на юг от Тарагона в Испания.

Стартирала през 2018г., инициативата International barter week е дъщерен проект на италианската Barter Week Settimana del Baratto, която вече е с 11-годишна история. Маркетинг мениджърът Карла Корало разказва пред изданието theguardian.com: „Когато разбрахме, че съществува този причудлив начин на правене на бизнес, помолихме управителите на всичките ни имоти да експериментираме в продължение на седмица, в нисък сезон“, каза маркетинг мениджърът Клара Корало. Италианското издание, което работи през същия период, има близо 900 имота, изброени на сайта му. Корало е добавила, че следващият етап в развитието на инициативата е стартирането на постоянен сайт за такъв тип бартери, който собствениците на квартири да използват по всяко време на годината, а не само в определената седмица. Очаква се това да се случи през 2020г.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини