Търсене на имоти

ТОП 5 актуални тенденции в интериора за есен 2019г.

Уебсайтът за обновяване на дома Houzz разкри кои са пет от най-популярните тенденции за интериорен дизайн тази есен. Използване на тапети в тоалетната, уютни килими за хола и златни елементи, вдъхновени от ерата на арт деко – всичко това е хит.

1. Тапети в банята, тоалетната и гардеробнатаСамо в периода от пролетта до края на лятото на 2019г. от уебсайта Houzz са отчели 72% ръст на клиентския интерес към тапети именно за тоалетната и банята. Един то 100-те най-добри дизайнери в света, Александър Джеймс препоръчва да бъдете смели с избора си на тапети за тези помещения. Според неговата колега Стейси Сибли, именно гардеробните са местата, където хората са склонни към приключения с цветовете и шарките. Первази и врати, боядисани в тъмни цветове като синьо, зелено, сиво или черно, а след това и смели шарени тапети с големи бананови листа, например или много ярки принтове, са само част от вариациите. Препоръчва се колекцията „Танго“ на Linwood. Още един полезен съвет е за мокрите помещения да използвате тапети от винилова хартия, която е по-устойчива на вода.

2. Уютни килимиТърсенето на килими е нараснало 77%, споделя екипът на компанията и допълват, че в търсачката на уебсайта с 90% е скочила употребата на думите „килими за всекидневна“. Това води до заключението, че фокусът на хората е поставен върху създаването на уют в най-използваните жизнени пространства. За да не са твърде студени подовете или за да допълнят интериора, килимите също трябва да бъдат избирани внимателно. Дизайнерите препоръчват да избирате по-универсални цветове в нюансите на камъните и гъбите т.е. от бяло през „шампанско“ и „капучино“, до сиво и кафяво. Според тях, цветовете на крема и прасковата категорично са излезли от мода!

3. ЛамперияДървените ламперии от 70-те и 80-те години на миналия век сега изглеждат доста по-модерно, а спектърът от цветове и форми изглежда безкраен. Както и приложението им. От Houzz казват, че в търсенето на ламперии също има ръст от март месец насам – 63%. Тенденцията се вписва в желанието за топъл и уютен интериор през по-студените месеци на годината. В този случай, няма строго определени мотиви и цветове, с които да се съобразявате. Вниманието трябва да е насочено основно към решението дали ламперията ще е акцентът в интериора на стаята или ще се слива с него, да бъде абстрактна или с правилни диагонални линии, например.

4. КнигиТърсенето на рафтове за книги се е увеличило с 55%, което показва желанието на хората за повече почивка и спокойствие: да се излегнат на канапето с интересна книга в ръка….и, може би, чаша вино. Интериорните дизайнери препоръча вградените шкафове за книги като чудесна възможност за спестяване на място. Актуални през есента са и шкафчетата в тъмни цветове – графитено, синьо и черно. Нестандартните форми също са за предпочитане.5. Елементи в декора, в стил Арт ДекоИ накрая, но не на последно място по значение, от Houzz информират, че търсенията за елементи от интериора в стил Арт Деко са скочили със 72 на сто. Характерното за тази тенденция са лакирани мебели с богати орнаменти, блестящи огледала и силни цветове. Задължителни са цветът на златото и стъклените полилеи!


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини