Търсене на имоти

​Нивото на иновациите в България показва растеж

Научните работници от Корнелския университет в САЩ, филиала на Световната организация за интелектуална собственост и Европейския институт по бизнес администрация (INSEAD) определиха най-иновативните държави в света. Ежегодната класация на Global Innovation показва, че през 2016 година някои държави значително са повишили нивото на иновациите. Към тези държави се отнася и България, която през 2017 година се е предвижила в класацията с две крачки напред, предава «Русская Болгария».
 
В сегашната версия на рейтинга България заема 36-то място. Според изводите на авторите на класацията, по ниво на иновации България е изпреварила Румъния, Унгария, Полша, Литва, Хърватия, Русия и Украйна. Като цяло, сред държавите лидери за 2017 година се нареждат:
 
  1. Швейцария;
  2. Швеция;
  3. Холандия;
  4. САЩ;
  5. Великобритания.
 
Следва да се отбележи, че при съставянето на Global Innovation Index анализаторите са използвали данните на Световната банка, както и други източници. Позицията на една държава в този рейтинг зависи от показатели като държавно финансиране за образование, както и обем на регистрираните патенти.
 
Припомняме, неотдавна България влезе в топ-20 на най-горещите имотни пазари в света. Според анализа на авторитетната агенция  Knight Frank, България се намира на 16-то място сред държавите, в които цените на имотите са нараствали с най-бързи темпове. Лидер в тази класация стана Исландия, която за последните 12 месеца показа растеж в цените на ниво от 17,1%.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини